Espelt i Casals, Ramon

Llicenciat en Ciències Exactes, professor de matemàtiques i estudiós del cinema.
   Des de l’any 2001 fins al 2013 treballa a l’empresa Gao lletres en la creació de projectes educatius i culturals, molts d’ells per a internet (Poesia Visual, Ciutadania, La Pedrera educació, Una mà de contes, Any Cerdà des de l’educació, CCCB educació).
   L’any 1985 publica (amb Jordi Balló i Joan Lorente) Conèixer el cinema, llibre destinat a la introducció del cinema a l’escola. Entre les seves altres publicacions destaquen els llibres editats per Laertes: Mirada al món de Bigas Luna, Ficció criminal a Barcelona. 1950-1963, Jonás cumplió los 25. La educación formal en el cine de ficción 1975-2000, Laberints. Llocs, textos, imatges, films, i Edificis en moviment. Construcció o destrucció. Representació i metàfora.
   Ha estat documentalista i guionista de diversos projectes  relacionats amb el cinema i l’audiovisual. Va ser comissari (amb Aurora Corominas) de l’arxiu d’imatges i exposició itinerant Fora de camp. Set itineraris per l’audiovisual català, presentada per primera vegada a la Sala Metrònom de Barcelona l’any 1999. També, amb Oscar Tusquets, va comissariar l’exposició Per laberints (CCCB: juliol 2010-gener 2011; Bancaja, València, febrer-maig 2011) i va col·laborar en el catàleg de la mostra.
   Va rebre el premi Film-Història 2020 pel seu últim llibre publicat a Laertes: Edificis en moviment.

Libros del autor

19,50 
Shopping cart
Utilizamos cookies para mejorar su experiencia en nuestro sitio web. Al navegar por este sitio web, acepta nuestro uso de cookies.
Start typing to see products you are looking for.
Home
Wishlist
0 items Cart