Edificis en moviment

Construcció i destrucció. Representació i metàfora

19,50 

“Les cases s’alcen i cauen”, “les cases viuen i moren”: descripció de fets i comparació amb la vida humana. Representació i metàfora. Fent ús de les metàfores associades al fet constructiu, un dels temes del llibre, podem caracteritzar Edificis en moviment com una obra assagística flexible i oberta, construïda a partir de materials fragmentaris de diversa procedència: seqüències de films de ficció o documentals, paràgrafs de contes, novel·les o assajos, sèries fotogràfiques, seqüències de vinyetes de narratives dibuixades, escenes d’obres dramàtiques, peces de vídeo-art o audiovisuals d’instal·lacions artístiques.
La construcció i destrucció d’edificis com a motius visuals i argumentals, així com la seva capacitat metafòrica, especialment en les obres narratives de ficció, constitueixen la columna vertebral del llibre. D’altra banda, una mirada atenta al context en què es desenvolupen aquestes experiències viscudes a través dels personatges de ficció, inevitablement situades en un lloc i un temps determinats, ens condueix a considerar aspectes generals que tenen un tractament aprofundit en altres camps del saber: l’arquitectura i l’urbanisme, l’art i la història, la filosofia i la psicologia, l’antropologia i la sociologia.

ISBN 978-84-16783-57-1 Coleccción Etiquetas , , , ,

Compartir: 

Ficha del libro

Año de edición: 2019
Nº de edición: 1
Nº de colección: 53
idioma: Catalán
Nº de páginas: 237
Dimensiones: 15.50 x
23 cms

El autor

Llicenciat en Ciències Exactes, professor de matemàtiques i estudiós del cinema.
   Des de l’any 2001 fins al 2013 treballa a l’empresa Gao lletres en la creació de projectes educatius i culturals, molts d’ells per a internet (Poesia Visual, Ciutadania, La Pedrera educació, Una mà de contes, Any Cerdà des de l’educació, CCCB educació).
   L’any 1985 publica (amb Jordi Balló i Joan Lorente) Conèixer el cinema, llibre destinat a la introducció del cinema a l’escola. Entre les seves altres publicacions destaquen els llibres editats per Laertes: Mirada al món de Bigas Luna, Ficció criminal a Barcelona. 1950-1963, Jonás cumplió los 25. La educación formal en el cine de ficción 1975-2000, Laberints. Llocs, textos, imatges, films, i Edificis en moviment. Construcció o destrucció. Representació i metàfora.
   Ha estat documentalista i guionista de diversos projectes  relacionats amb el cinema i l’audiovisual. Va ser comissari (amb Aurora Corominas) de l’arxiu d’imatges i exposició itinerant Fora de camp. Set itineraris per l’audiovisual català, presentada per primera vegada a la Sala Metrònom de Barcelona l’any 1999. També, amb Oscar Tusquets, va comissariar l’exposició Per laberints (CCCB: juliol 2010-gener 2011; Bancaja, València, febrer-maig 2011) i va col·laborar en el catàleg de la mostra.
   Va rebre el premi Film-Història 2020 pel seu últim llibre publicat a Laertes: Edificis en moviment.

Shopping cart
Utilizamos cookies para mejorar su experiencia en nuestro sitio web. Al navegar por este sitio web, acepta nuestro uso de cookies.
Start typing to see products you are looking for.
Home
Wishlist
0 items Cart