El Populisme
14,00 €
Perrineau exposa l’evolució del significat del terme «populisme» que en l’origen designava un moviment antitsarista del segle XIX, fa un balanç dels estudis més recents i n’examina les noves formes en l’era de les xarxes socials i les notícies falses.
El populisme s’alimenta de les múltiples crisis que travessen les nostres democràcies liberals: globalització, crisis econòmiques, crisis migratòries, crisis de representació, elabora discursos i doctrines adreçats al «poble» com si es tractés d’un cos polític indiferenciat, i s’ofereix a satisfer les aspiracions menys lloables de les masses. El populisme és un fenomen a la frontissa entre un món que neix i un que s’està morint, o és un símptoma d’una malaltia política molt real i alhora un fals metge que proposa remeis equivocats?
Compartir:
Ficha del libro
El autor
Professor de ciència política a Sciences Po (París) on també dirigeix el Centre d’Investigació Política de Sciences Po (CEVIPOF). Realitza treballs d’investigació en el Consell de l’Europa i el Fons Nacional d’Investigació Suïssa i difusió a Radio-France.