Els trenta ingloriosos

Escenes polítiques (1991-2021)

18,50 

Aquest llibre reuneix intervencions que responen a la pressió d’un present: una sèrie d’esclats de la lògica de la igualtat i del poder del «que no és res» —des dels indignats, de la nit a les armilles grogues i les seves rotondes—; l’aparició del populisme i l’esdeveniment autoritari de la versió «consensual» i «policial» de la democràcia; el renaixement del racisme d’estat i les passions desiguals: islamofòbia, polítiques antimigrants i anti-gitanes, neorepublicanisme reaccionari. El llibre testimonia la capacitat d’un filòsof, la trajectòria del qual s’ha dedicat a la defensa del sentit igualitari de la democràcia davant la seva desviació oligàrquica, de posicionar-se durant trenta anys i intervenir en la situació política i social.
   Durant trenta anys la contrarevolució intel·lectual ha volgut transformar totes les lluites socials i els moviments d’emancipació del passat en pròdroms del totalitarisme, totes les afirmacions col·lectives oposades al regnat de les oligarquies econòmiques i estatals en símptomes d’egoisme i endarreriment. En canvi, les intervencions aquí reunides pretenen fer visibles les ruptures que els invents igualitaris operen en el teixit de dominació. No aporten el punt de vista del científic o del moralista, sinó només una aportació individual a l’obra per la qual individus i col·lectius sense legitimitat s’apliquen per redibuixar el mapa del possible.

ISBN 978-84-18292-89-7 Coleccción

Compartir: 

Ficha del libro

Título original: Les trentes inglorieuses
Año de edición: 2022
Nº de colección: 1
Nº de páginas: 224
Dimensiones: 155 x
230 cms
0.13 cms
Prologuista: Basses, Xavier
Traductor: Vidal Tubau, Jordi

El autor

Jacques Rancière, nascut a Algèria el 1940, és professor emèrit d’Estètica i de Filosofia Política al Departament de Filosofia de la Universitat de París VIII. També ha estat Director de programa del Collège International de Philosophie de París, professor a l’European Graduate School i ensenyant convidat a moltes institucions educatives.
   La crisi històrica del marxisme i les rebel·lions del 1968 van provocar una nova relació entre filosofia i política. Indispensable en aquest assumpte és l’obra de Rancière, reconeguda internacionalment.
   Jacques Rancière és autor d’El mestre ignorant, publicat també a Laertes, entre molts altres títols.

Shopping cart
Utilizamos cookies para mejorar su experiencia en nuestro sitio web. Al navegar por este sitio web, acepta nuestro uso de cookies.
Start typing to see products you are looking for.
Home
Wishlist
0 items Cart