La calma abans de la tempesta

L’origen imprevisible de les idees radicals

22,00 

Tenim tendència a pensar que les revolucions són fortes: frustracions i reivindicacions cridades als carrers. Però les idees que els alimenten s’han concebut tradicionalment en espais molt més tranquils, en racons petits i aïllats on una avantguarda pot xiuxiuejar entre ells, imaginar realitats alternatives i deliberar sobre com assolir els seus objectius. Aquest llibre extraordinari és una recerca d’aquests espais, al llarg de segles i entre continents, i un avís que —en un món dominat per les xarxes socials— aviat s’extingeixen.
   Gal Beckerman, editor de The New York Times Book Review, ens porta al segle XVII, a la correspondència que va impulsar la revolució científica, i després avançar en el temps per examinar els motors del canvi social: les peticions que van assegurar el dret a votar a la Gran Bretanya de la dècada de 1830, els fanzins que van donar veu a la ràbia de les dones a principis dels noranta, i fins i tot les aplicacions de missatgeria utilitzades pels epidemiòlegs que lluitaven contra la pandèmia a l’ombra d’una administració inepta. En cada cas, Beckerman mostra que els nostres moviments socials més definitius —des de la descolonització fins al feminisme— es van formar en xarxes tranquil·les i tancades que permetien a un petit grup incubar les seves idees abans de difondre-les àmpliament.
   Però Facebook i Twitter estan substituint aquests espais productius i privats, en detriment dels activistes d’arreu del món. Per què es va ensorrar la Primavera Àrab? Per què Occupy Wall Street mai va tenir força? Black Lives Matter ha assolit tot el seu potencial? Beckerman revela què li falta a aquest nou ecosistema de xarxes socials, des de la paciència fins a l’enfocament, i ofereix una recepta per tornar a fer créixer idees radicals.
   Líric i profund, La calma abans de la tempesta mira al passat per ajudar-nos a imaginar un futur diferent.

ISBN 978-84-19676-01-6 Coleccción

Compartir:

Fitxa del llibre

Tìtol original: The Quiet Before: On the Unexpected Origins of Radical Ideas
Any d'edició: 2023
Nº de colecció: 2
Nº de pàgines: 412
Dimensions: 155 x
230 cms
0.241 cms
Traductor: Alegre i Clanxet, Mireia

Premsa

L'autor

Gal Beckerman, és redactor i editor de The New York Times Book Review i autor de l’aclamat llibre When They Come for Us, We’ll Be Gone, que va guanyar el National Jewish Book Award i el Premi Sami Rohr i va ser nomenat millor llibre de l’any per The New Yorker i The Washington Post. És doctor en estudis de mitjans de comunicació per la Universitat Colúmbia i escriu per a moltes publicacions, com The New Republic i The Wall Street Journal. Viu a Brooklyn amb la seva dona i les seves dues filles.

Shopping cart
Utilitzem cookies per millorar la vostra experiència al nostre lloc web. En navegar per aquest lloc web, acceptes el nostre ús de cookies.
Start typing to see products you are looking for.
Home
Wishlist
0 items Cart