El bosc a la taula

Receptes de boscos sostenibles de la mà dels 20 millors xefs

18,00 

Aquest llibre va dirigit a totes les persones que tinguin interès en el món gastronòmic: els consumidors, els productors, els recol·lectors, les empreses transformadores i les comercialitzadores de productes d’origen forestal per tal de fer entendre la necessitat de gestionar els boscos de manera sostenible davant dels reptes i amenaces actuals. La situació d’emergència climàtica es fa evident a casa nostra amb el gran risc d’incendis forestals que patim, la situació actual d’aquest ha estat l’objectiu principal del llibre, per tal que sigui una eina de conscienciació mitjançant allò que fem cada dia i que ens agrada molt: menjar.
Els xefs han preparat els plats amb productes del bosc, com ara: la carn de caça, el porc ibèric o la carn de ramaderia extensiva, com també fruits del bosc, com els pinyons, la castanya, els bolets i les tòfones i la mel, tots ells provinents de boscos sostenibles.
     Quan anem al restaurant o al mercat a comprar aquests productes fem gestió del paisatge i ajudem a pagesos i a ramaders locals, alhora que promovem les pastures i la gestió sostenible del bosc.
     Però no només cal promoure els productes d’origen forestal gastronòmics sinó també fixar-nos en la compra dels envasos, el mobiliari, el paper, mitjançant productes certificats en origen, reciclables, renovables i biodegradables.
     Els xefs que han facilitat les receptes són: Ada Parellada, Carles Gaig, Carme Ruscalleda, Charo Val, l’escola ESHOB, Eduard Xatruch, Fina Puigdevall, els Germans Roca, els Germans Torres, Iolanda Bustos, Lluc Crusellas, Mateu Casañas, Neus Faiges, Oriol Castro, Paco Pérez, Paolo Casagrande, Pere Planagumà, Rafa Martínez, Rafel Muria, Sergi de Meià, Toni Sala i Xavier Pellicer.

ISBN 978-84-19676-16-0 Coleccción Tags , , , ,

Compartir:

Fitxa del llibre

Any d'edició: 2023
Nº de colecció: 220
idioma: català
Encuadernació: Tapa dura
Nº de pàgines: 148
Dimensions: 20 x
20 cms
0.13 cms
Prologuista: Martí Boada

Premsa

L'autor

Shopping cart
Utilitzem cookies per millorar la vostra experiència al nostre lloc web. En navegar per aquest lloc web, acceptes el nostre ús de cookies.
Start typing to see products you are looking for.
Home
Wishlist
0 items Cart