Representació, ciutat, interacció

15,00 

L’autor s’aproxima a la ciutat entesa com un gran dispositiu de dispositius complexos i de multiuniversos socioculturals que defineixen la vida de molts ciutadans. La ciutat constitueix un espai de vivències comunitàries tant per a la pràctica d’iniciatives creatives com per les contestacions populars. Per això, l’urbanisme, acompanyat de la participació ciutadana, representa un instrument ideològic fonamental per al futur de la construcció urbana. Avui la ciutat i les àrees metropolitanes esdevenen realitats, estan condicionades pel neologisme de l’anomenda metàpolis, la qual representa una nova revolució urbana, associada al procés de globalització. En concret, el llibre tracta dels diferents sentits d’espai públic vehiculats per processos socials i de gestió urbana. D’aquí que s’exposin les aproximacions teòriques i pràctiques de sis autors per a l’adaptació a les condicions vitals de la ciutat. S’aborda també la percepció, la representació, l’habitació, l’apropiació i la interacció urbanes com a elements i característiques estratègics per a la satisfacció de les necessitats materials i humanes del ciutadà. L’objectiu bàsic del text, és doncs, en paraules de H. Lefebvre, plantejar el «dret a la ciutat» i els compromisos socioculturals que deriven d’aquest enunciat dinàmic.

ISBN 978-84-16783-96-0 Coleccción Etiquetas ,

Compartir: 

Ficha del libro

Año de edición: 2020
Nº de colección: 41
Nº de páginas: 166
Dimensiones: 12.5 x
19.5 cms
0.09 cms

El autor

Alberto Álvarez Aura (Barcelona, 1955) es diplomado en Trabajo Social, licenciado en Geografía e Historia, en especialidad de Antropología cultural por la Universidad de Barcelona. Ha cursado créditos de Doctorado en Antropología Urbana en la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona y cursos en grado de Filosofía. Ha trabajado 25 años en los servicios sociales de atención primaria municipal. Ha publicado libros de poesía y de ensayo, entre ellos, el colectivo Sabor de rumba. Identitat social i cultural dels gitanos catalans, Ciudad e imaginarios urbanos y La huella escatológica. Metáforas del excremento y del residuo en el espacio social (Laertes, 2013). Ha publicado diferentes artículos de ciencias sociales en distintas revistas. Actualmente se dedica a la investigación social.

Shopping cart
Utilizamos cookies para mejorar su experiencia en nuestro sitio web. Al navegar por este sitio web, acepta nuestro uso de cookies.
Start typing to see products you are looking for.
Home
Wishlist
0 items Cart