Cèsar August Jordana (1893-1958)

Vida i obra lingüística

19,50 

El llibre Cèsar August Jordana (1893-1958). Vida i obra lingüística té un doble objectiu. En primer lloc, en forma de relat biogràfic presenta els resultats d’un estudi basat en documentació inèdita sobre la trajectòria d’aquest intel·lectual català, que va viure primer a Catalunya (1893-1939) i després a exili (1939-1958). En segon lloc, exposa la recerca sobre la seva obra lingüística, inexplorada fins ara, desenvolupada en les facetes d’autor de manuals gramaticals, articulista, professor i corrector, i centrada en la difusió social de la normativa fixada per Pompeu Fabra i l’Institut d’Estudis Catalans durant el primer terç del segle xx. Tant aquesta aportació a la construcció d’una llengua nacional com la seva trajectòria de conjunt, que inclou també l’obra literària de creació i la de traducció, posen de manifest el compromís polític de Cèsar August Jordana amb Catalunya i el seu propòsit d’elevar el nivell de la cultura catalana.

ISBN 978-84-18292-46-0 Coleccción Etiquetas ,

Compartir: 

Ficha del libro

Año de edición: 2021
Nº de colección: 43
Nº de páginas: 304
Dimensiones: 15.5 x
23 cms
0.15 cms

El autor

Doctora en Filologia Catalana (2018) per la Universitat Autònoma de Barcelona amb la tesi La divulgació de la codificació fabriana de la llengua catalana. El cas de Cèsar August Jordana, i llicenciada en Filologia Catalana (1997), per la Universitat de Barcelona. Així mateix, és llicenciada en Filosofia i Lletres, en l’especialitat d’Història Moderna (1977), per la mateixa institució.
   Ha estat professora d’ensenyament secundari de les especialitats de llengua i literatura catalanes, d’història i de francès i, actualment, és membre del Grup de Recerca en Història de la Llengua Catalana de l’Època Contemporània.

Shopping cart
Utilizamos cookies para mejorar su experiencia en nuestro sitio web. Al navegar por este sitio web, acepta nuestro uso de cookies.
Start typing to see products you are looking for.
Home
Wishlist
0 items Cart