Canigó

9,50 

Els dotze cants de Canigó (1886), poema èpic de Jacint Verdaguer, situat en un escenari que va del Tet al Fluvià, a banda i banda del Pirineu català, en un espai temporal entorn de l'any 1000 -llevat de 1 epíleg, contemporani del poeta-, data del sorgiment de l'entitat nacional catalana, esdevé encara avui, per la seva magnífica síntesi històrica, fabulosa, paisatgística i religiosa una veritable epopeia nacional d'arrel romàntica: la del foragitament dels llocs sagrats dels nostres ancestres no sols dels guerrers sarraïns, que envaïren herèticament les terres de la Catalunya que no va poder ésser, sinó també dels esperits, goges i fetilleres que amb els encisos del paganisme les volien posseir.
En efecte, en aquesta obra de Verdaguer -qualificat, per Menéndez Pelayo com el poeta de más dotes narrativas de cuantos hoy viven en tierras de España-, on es barregen personatges histories i personatges fantàstics, ens presenta una triple aventura en els orígens de Catalunya: una aventura bèl·lica, gràcies a la qual, els comtes catalans medievals alliberen viles i pobles del gentilisme sarraí; una aventura espiritual a favor de la sacralització i permanència d'una naturalesa capaç de vèncer la caducitat dels temples i monestirs humans, i, també, contra l'embruix de les seduccions paganes emblematitzat per les fades; finalment, una aventura religiosa atès que el gest de penediment hi esdevé espiritualment victoriós i serveix de conjur per a qualsevol altra mena de parany que pogués soscavar l'indestructible estabilitat d'aquells passats orígens gloriosos.

Compartir: 

Ficha del libro

Año de edición: 2002
Nº de edición: 1
Nº de colección: 35
idioma: Catalán
Nº de páginas: 229
Dimensiones: 12.50 x
20 cms
Prologuista: Busquets i Grabulosa, Lluís

El autor

Prevere i destacat poeta, Verdaguer és una de les grans figures de les lletres catalanes. Poeta romàntic adscrit a la generació de la Restauració de 1874, és un dels màxims exponents de la Renaixença i del moviment romàntic.

Shopping cart
Utilizamos cookies para mejorar su experiencia en nuestro sitio web. Al navegar por este sitio web, acepta nuestro uso de cookies.
Start typing to see products you are looking for.
Home
Wishlist
0 items Cart