A les muntanyes de la follia

A les muntanyes de la follia

Lovecraft, Howard Philips

Colección: L'arcà, 13
Materias: Literatura
Traductor: Berdagué, Roser
Año edición: 1993
Páginas: 164
ISBN: 978-84-7584-099-4
Dimensiones: 12,5x20
Disponibilidad: Fuera de estoc
Descripción

«I tot d'una ens veiérem precipitats en l'abraçada de la cascada i un abisme s'obrí en ella per a rebre'ns. Però sorgí al nostre pas una figura humana velada, les proporcions de la qual eren molt més grans que les de qualsevol habitant de la terra. I la pell d'aquella figura tenia la perfecta blancor de la neu...» Els misteriosos i suggestius punts suspensius amb què acaba l'estranya i fascinant narració de "Les aventures d'Arthur Gordon Pym (1838)" han inquietat molts crítics i han temptat de manera irresistible encara més escriptors. Mentre que Jules Veme, a "Le sphinx des glaces", intenta d'aclarir-ne el misteri i proporciona un final a l'enigma de Poe, H. P. Lovecraft no cau en aquest error i dona una continuïtat a allò que en el gran mestre nord-americà restava suspès en l'horror fantàstic, mitjançant l'enfrontament entre el blanc i el negre. Efectivament, amb A les muntanyes de la follia, Lovecraft aconsegueix una excel·lent novel·la a meitat de camí entre la novel·la de terror decimonònica i la ja consolidada novel·la de ciència-ficció. Howard Phillips Lovecraft, nord- americà de vocació però anglès d'esperit, nascut a Providence el 20 d'agost de 1890 i mort a la mateixa ciutat el 15 de març de 1937, és autor d’A les muntanyes de la follia (1931),  i de més de cinquanta obres, entre relats i novel·les, de les que sobresurten L'ombra sobre Innsmouth, L'horror sobrenatural en la litetayura i Els Mites de Cthulhu.

 

«No hi ha major pietat al món, al meu parer, que la incapacitat de la ment humana per relacionar tots els seus continguts. Vivim en una plàcida illa d'ignorància enmig de negres mars d'infinitud, i no estem fets per a comprendre llargs viatges. Les ciències, cadascuna centrada en els seus propis objectius, han causat encara pocs mals a la humanitat; però algun dia la convergència de tots els coneixements dissociats obrirà unes perspectives tan terribles de la realitat i de la nostra incòmoda situació al seu interior que, o bé enfollirem davant una revelació d'aquesta magnitud, o bé fugirem d'aquesta llum mortal i cercarem la pau i la seguretat en una nova edat de tenebres.»

Manufacturer
Products By Alphabet
Tag Cloud
No tags available
Lovecraft, Howard Philips

Lovecraft, Howard Philips

AUTOR

Howard Phillips Lovecraft va néixer a Providence, la capital de l’estat de Rhode Island, el 1890 i hi va morir, el 1937. Va fer escapades (al Quebec, a Florida i Louisiana, a Ohio) i va viure dos anys a Nova York (1924-1926) en el curs de l’efímera, i per a ell traumàtica, convivència con...

  • La crida de Cthulhu
  • L'ombra sobre Innsmouth
  • L'horror sobrenatural en la literatura
  • La crida de Cthulhu
  • Els somnis a la casa de la bruixa

Comentarios (0)

Escribir comentario

Tu nombre:


Tu comentario: Nota: no insertar HTML!

Puntuación: Malo           Bueno

Introduce el código en la casilla de abajo: