Per què la crisi no acabarà mai

Per què la crisi no acabarà mai

Solé Ollé, Jordi, Sardà Amills, Francesc

Colección: Laertes Català, 37
Materias: Ciencias sociales
Año edición: 2015
Páginas: 44
ISBN: 978-84-7584-982-9
Dimensiones: 14,5x20,5
Disponibilidad: En Stock
Descripción

En aquest llibre t’expliquem què està passant amb la producció d’energia global, quina relació té aquesta amb l’actual situació socioeconòmica mundial i que ens espera en el futur si no fem res.
¿S’acaba el petroli? Sí.
¿Quan? Aviat, de fet, ja ha començat a esgotar-se.
¿I com afecta la crisi que estem vivint? Si hi ha crisi de petroli, la crisi econòmica seguirà!
¿Per què? Perque el nostre sistema de desenvolupament es basa gairebé totalment en el petroli. Si aquest escasseja o n’augmenta el preu, el nostre desenvolupament se’n ressentirà.
Ho expliquem: la causa primera del creixement econòmic, el motor que mou la nostra economia, és l’energia. Perque l’economia creixi, ho ha de fer també el consum d’energia i, per tant, la seva producció. Si la producció d’energia, la major part de la qual ve dels combustibles fòssils i del petroli, no creix sinó que està estancada o comença a decréixer, l’economia entra en recessió. Els efectes d’aquesta recessió és el que anomenem «crisi».

Manufacturer
Products By Alphabet
Tag Cloud
No tags available
Solé Ollé, Jordi

Solé Ollé, Jordi

AUTOR

Doctor en Física por la Universitat Politècnica de Catalunya e investigador contratado en el Instituto de Ciencias del Mar (CSIC). Sus especialidades dentro de las ciencias marinas engloban tres áreas: Procesos físicos en el océano (simulación numérica con modelos de circulación regional)...

  • Por qué la crisis no acabará nunca
Sardà Amills, Francesc

Sardà Amills, Francesc

AUTOR

Doctor en Biología por la Universitat de Barcelona y Profesor de Investigación del Instituto de Ciencias Mar (CSIC). Su especialidad ha sido la Ciencia Marina relacionada con la sostenibilidad de los recursos pesqueros. Ha explorado los grandes fondos del Mediterráneo ahondando en la vulnerabi...

  • La sostenibilitat de la pesca a Catalunya
  • Por qué la crisis no acabará nunca

Comentarios (0)

Escribir comentario

Tu nombre:


Tu comentario: Nota: no insertar HTML!

Puntuación: Malo           Bueno

Introduce el código en la casilla de abajo: