Llull, Ramon

Otros autores

  • Cabrera Rodríguez, Flor Cabrera Rodríguez, Flor
    AUTOR
  • Madsen, Axel Madsen, Axel
    AUTOR
  • Grané, Mariona Grané, Mariona
    AUTOR

Llull, Ramon

Ramon Llull, neix a Palma de Mallorca el 1232 i mor als 84 anys a la mateixa ciutat. La seva família, de la noblesa catalana, va participar amb Jaume I en la conquesta de l'illa de Mallorca. Cap al 1263 té lloc un canvi en la seva vida: dedicarà la seva vida i obra a la conversió dels infidels –musulmans, jueus i gentils– a la verdadera fe cristiana. 

Més de 250 obres li son atribuïbles, entre elles sermons, cartes, proverbis, manuals didàctics, poesia, autobiografia, narrativa i tractats científics, filosòfics i morals. Entre elles:  El Llibre de les meravelles (1287-89), que inclou el Llibre de les bèsties (edició de Laertes a cura de Lluís Busquets i Grabulosa i Helena Soler Puig), una novel·la didàctica estructurada a través d'exemples, influida per la filosofia sufí. 

Ramon Llull és el primer i un dels principals contribuïdors a la formació de la llengua catalana literària, també és el primer escriptor europeu d'obres filosòfiques i cultes en llengua vulgar. La seva obra ha estat traduïda a una vintena de llengües.

Bibliografía

  • Llibre de les bèsties