Llibre de les dones

11,00 

El Llibre de les dones consta de 396 capítols, dividits en cinc parts, després d’una introducció general. Aquestes cinc parts corresponen als diversos estats de la dona: xiqueta, donzella, casada, vídua i monja.
    El protagonista de l'obra, que s'identifica com a Jaume Roig, s'adreça a Baltasar Bou, nebot segon seu, per explicar-li com l'han maltractat les dones al llarg de la seva vida i per convèncer-lo que n'ha de viure al marge per obtenir la salvació.
    Introduïda i anotada amb rigor, aquesta acurada i fidel prosificació modernitzada del Llibre de les dones a càrrec de Jordi Tiñena posa per primera vegada a l'abast lector una de les obres més riques, divertides i representatives de la narrativa catalana del segle d'or. Amb això, i amb els fragments de l'original i una sèrie de propostes de treball, no es pretén fer altra cosa que el que la majoria de llengües de cultura han fet des de fa temps amb les obres antigues i clàssiques: facilitar-ne l'accés al seu públic natural.

Compartir: 

Ficha del libro

Año de edición: 2011
Nº de edición: 5
Nº de colección: 2
idioma: Catalán
Nº de páginas: 188
Dimensiones: 12.50 x
20 cms
Prologuista: Tiñena Amorós, Jordi

El autor

Metge i escriptor valencià, és conegut per ser l’autor d’Espill o Llibre de les dones, una de les obres més rellevants de la literatura catalana medieval.
   Examinador de metges durant molts anys, va ser membre de la comissió municipal formada per elegir el primer dels tribunals que haurien d'examinar els manescals que volguessin treballar a València.
   Conseller de la ciutat, va ser també metge de la reina Maria de Castella, esposa d'Alfons el Magnànim, i va està al servei de Joan II el Sense Fe o el Gran, també conegut com Joan II d’Aragó o Joan I de Sicília.

Shopping cart
Utilizamos cookies para mejorar su experiencia en nuestro sitio web. Al navegar por este sitio web, acepta nuestro uso de cookies.
Start typing to see products you are looking for.
Home
Wishlist
0 items Cart