La sostenibilitat de la pesca a Catalunya

Perspectiva des de la ciència

17,00 

Si alguna vegada heu pensat que els nostres mars ens donarien peix per sempre més o que els recursos vius eren il·limitats, o que el nostre país feia el possible per mantenir sostenibles aquests recursos pel futur, sabreu que tot això, avui dia, està en entredit. Actualment la moderna flota catalana està extraient del nostre mar la mateixa quantitat de peix que els anys 40, quan les tecnologies d’extracció eren molt menys potents. El llibre analitza aquesta davallada des de un punt de vista científic, sistèmic i històric. Explica com les decisions del sector i de les administracions ens han dut fins aquesta lamentable situació. S’evidencia la feblesa, inoperància i manca de responsabilitat en les polítiques de sostenibilitat dels darrers 50 anys; polítiques que han permès que la pesquera del nostre país davallés fins a fer-la insostenible i decréixer. Finalment, s’introdueixen conceptes i pautes per sortir mínimament ben parats d’aquesta sobreexplotació dels recursos vius i renovables que, de fet, afecta tot el món.

Compartir: 

Ficha del libro

Año de edición: 2017
Nº de edición: 1
idioma: Catalán
Nº de páginas: 166
Dimensiones: 15.50 x
23 cms

El autor

Francesc Sardà, Doctor en Biología por la Universitat de Barcelona y Profesor de Investigación del Instituto de Ciencias Mar (CSIC), su especialidad ha sido la Ciencia Marina relacionada con la sostenibilidad de los recursos pesqueros. Ha explorado los grandes fondos del Mediterráneo ahondando en la vulnerabilidad de los ecosistemas más profundos. Esta actividad la ha desarrollado dirigiendo campañas de muestreo a bordo de buques oceanográficos y pesqueros, dirigiendo más de una docena de proyectos del Plan Nacional y de la Comunidad Europea. Lideró el Grupo de Investigación de Recursos Marins Renovables reconocido por la Generalitat de Catalunya.

Shopping cart
Utilizamos cookies para mejorar su experiencia en nuestro sitio web. Al navegar por este sitio web, acepta nuestro uso de cookies.
Start typing to see products you are looking for.
Home
Wishlist
0 items Cart