La invasió subtil de les aranyes

La invasió subtil de les aranyes

Trenta-cinc contes literaris.

Sargatal, Alfred

Colección: Lectures I Itineraris, 32
Materias: Literatura, Enseñanza y literatura
Año edición: 2000
Páginas: 288
ISBN: 978-84-7584-417-6
Dimensiones: 12,5x20
Disponibilidad: En Stock
Cantidad:
  • Compartir:
11.87€
Descripción

La invasió subtil de les aranyes. Trenta-cinc contes literaris, és, de fet, una nova versió del llibre Iniciació al conte literari (Una antologia), que es va publicar per primera vegada l'octubre de 1987 i del qual des de llavors s'han fet nombroses reedicions, ampliades, a partir de la segona, amb una guia didàctica. Precedit per una virtual "Introducció?" -així, amb interrogant-, aquest llibre consta de tres parts: la primera està formada per una àmplia mostra d'opinions sobre el conte expressades per una colla de contistes, seguida d'una extensa Introducció al gènere, titulada "Iniciació al conte literari"; la segona part, la que podríem considerar el moll de l'os del llibre, és una antologia de trenta-cinc contes moderns i contemporanis, que van des de Juan Manuel i Boccaccio fins a Quim Monzó i Manuel Rivas, passant per E.A. Poe, Anton Txékliov, O'Henry, Franz Kafka, Jorge Luis Borges, Mercè Rodoreda, Pere Calders i Joan Perucho, entre altres. S'hi inclouen contes de tota mena: de tipus predominantment fantàstic -el títol d'aquest volum ja és una al·lusió sincrética i un homenatge a dos narradors catalans contemporanis paradigmàtics al meu parer, alhora que vol ser una aposta subliminal a favor d'un determinat tractament literari-, d'autors de llengües diferents -tots ells traduïts, és clar, al català-, ordenats de forma cronològica. Finalment, la tercera part està formada per una "Guia didàctica", en la qual s'inclou un qüestionari de preguntes i activitats per a cada un dels contes, un esquema d'anàlisi o comentari, un comentari fet per un alumne d'ensenyament secundari, uns contes escrits per joves, i algunes propostes genèriques d'activitats.

Concebut amb l'objectiu de proporcionar als professors i alumnes de segon ensenyament, tant l'obligatori com el batxillerat, a les escoles d'escriptura, i al públic lector en general, uns materials amens, variats i útils, aquest llibre no voldria ser, però, cap llibre "de text", sinó, en tot cas, un llibre de lectura, i un llibre de lectura divertida.

Manufacturer
Products By Alphabet
Tag Cloud
No tags available
Sargatal, Alfred

Sargatal, Alfred

AUTOR

Alfred Sargatal (1948 – 2014) Fue catedrático de Lengua y Literatura Catalanas. Tradujo a Gerárd de Nerval, T.S. Elliot, Pierre Jean Jouve, Saint John Perse, W.Faulkner, M.Yourcenar, Albert Cohen, Henry James, E.E. Cummings, Roald Dahl. Autor de Iniciació al conte literari, La i...

  • Verónica
  • El tonel de amontillado
  • El regalo de Reyes
  • El almohadón de pluma
  • Proves objectives de llengua catalana

Comentarios (0)

Escribir comentario

Tu nombre:


Tu comentario: Nota: no insertar HTML!

Puntuación: Malo           Bueno

Introduce el código en la casilla de abajo: