Dona finestrera

Dona finestrera

Escriptores com catedrals

Lledó Cunill, Eulàlia

Colección: Laertes Català, 18
Materias: Ensayo
Año edición: 1997
Páginas: 320
ISBN: 978-84-7584-326-1
Dimensiones: 20x12.5
Disponibilidad: En Stock
Cantidad:
  • Compartir:
11.87€
Descripción

Aquest llibre recull deu anys de la meva vida.

Abraça una bona part dels articles sobre literatura i també de les ressenyes que he escrit des que ara farà uns deu anys vaig començar a publicar-ne a diversos llocs.

El llibre s'estructura en dues parts ben diferenciades. La partició en dos es deu al diferent caràcter que tenen els articles i les ressenyes. La primera part la conformen els articles. En un principi els havia dividit en uns apartats que recollien, per una banda, els articles que parlaven d'una sola autora, per una altra, els articles que parlaven de literatura més en general, dedicava un altre apartat a la gaia literatura i encara un altre a la novel·la negra. Fins que em vaig adonar que fent això incorria, ho confesso, en una jerarquització de temes i autores que sempre he procurat de criticar en els meus escrits. Hi ha ressenyes que m'agraden més que altres; dins l'assaig em vaig sentir especialment inspirada, per exemple, fent la crítica dels llibres de Victòria Sau o d'Hélène Cixous; hi ha poques escriptores que m'exaltin tant com Virginia Woolf o Marguerite Duras; la novel·la negra i la ciència-ficció em diverteixen i m'estimulen enormement; m'apassionen les gaies paraules; m'enamoren tantes vides creuades, tants destins entortolligats; plogui el que vulgui si tinc a les meves mans un llibre d'Austen o de les Bronté; m'entusiasma la novel·la... La lectora o el lector comprovarà si aquestes coses, i encara d'altres, es noten. Finalment, podria acabar explicant per quina raó aquest llibre tracta gairebé només sobre literates, ho diré utilitzant les mateixes paraules que Virginia Woolf va fer servir a Una cambra pròpia: "La veritat és que les dones sovint m'agraden força. M'agrada la seva manca de convencions. M'agrada la seva plenitud. M'agrada el seu anonimat. M'agraden..."

Manufacturer
Products By Alphabet
Tag Cloud
No tags available
Lledó Cunill, Eulàlia

Lledó Cunill, Eulàlia

AUTOR

Eulàlia Lledó es doctora en filología románica por la Universitat de Barcelona. Se dedica a la investigación de los sesgos sexistas y androcéntricos en la lengua y en la literatura. Respecto a la primera, destacan sus análisis sobre la prensa, los deportes, las denominaciones de profesione...

  • Cambio lingüístico y prensa
  • Quadern de Grècia
  • Quadern de Grècia
  • Com elles. Llibre del professorat
  • Elles i la seva obra

Comentarios (0)

Escribir comentario

Tu nombre:


Tu comentario: Nota: no insertar HTML!

Puntuación: Malo           Bueno

Introduce el código en la casilla de abajo: