A Terra d’elles, la lúcida visió de Charlotte Perkins Gilman d’una utopía feminista, fa servir un fecund enginy en el relat sobre tres exploradors que descobreixen una societat exclusivament femenina aïllada en algún indret d’Amèrica del Sud. En adonar-se del grau avançat de civilització que hi troben, els visitans van a la recerca d’homes ja que pressuposen que com que el país és tan civilitzat “hi ha d’haver homes”. El relat, una fantasia deliciosa, permet a Gilman articular les seves idees, poc convencionals en la seva època, sobre les aptituds i els rols femenins i masculins, la maternitat, l’individualisme, la intimitat, el sentiment de comunitat, la sexualitat i molts altres temes: les relacions mare-filla, l’educació, la religió, la pau, el patriotisme, el desenvolupament sostenible…
Precursora en el seu temps a desenvolupar una perspectiva humanista i feminista, Gilman ha estat redescoberta i seguida entusiàsticament per les feministes contemporànies. Expressant els desitjos de dones i homes oprimits per l’ordre social d’aquella època, Gilman va exposar hàbilment les seves idees amb una agudesa que sovint es troba a faltar en les obres polèmiques.
Eulàlia Lledó es doctora en filología románica por la Universitat de Barcelona. Se dedica a la investigación de los sesgos sexistas y androcéntricos en la lengua y en la literatura. Respecto a la primera, destacan sus análisis sobre la prensa, los deportes, las denominaciones de profesiones y cargos, o acerca de los diccionarios; sobre todos ellos ha publicado numerosos artículos y volúmenes. Es autora, entre otros, de los libros De lengua, diferencia y contexto, Las profesiones de la A a la Z, o De mujeres y diccionarios. Evolución de lo femenino en la 22ª edición del DRAE.
Ha publicado distintos libros de ensayo y de crítica literaria en esta editorial, por ejemplo, Respuesta a sor Filotea de la Cruz. La hiperbólica fineza, Dona finestrera, Dona balconera, el prólogo a La verge dels set punyals y La veu perversa, de Vernon Lee, o la edición de Terra d’Elles, de Charlotte Gilman.
Precursora en el seu temps a desenvolupar una perspectiva humanista i feminista, Gilman ha estat redescoberta i seguida entusiàsticament per les feministes contemporànies. Expressant els desitjos de dones i homes oprimits per l’ordre social d’aquella época, Gilman va exposar hàbilment les seves idees amb una agudesa que sovint es trova a faltar en les obres polèmiques.
© 2016 Unbuensitio.com | Laertes.es | Todos los derechos reservados.