La invasió subtil de les aranyes

La invasió subtil de les aranyes

Trenta-cinc contes literaris.

Sargatal, Alfred

Colección: Lectures I Itineraris, 32
Materias: Literatura, Enseñanza y literatura
Año edición: 2000
Páginas: 288
ISBN: 978-84-7584-417-6
Dimensiones: 12,5x20
Disponibilidad: En Stock
Cantidad:
  • Compartir:
11.87€
Descripción

La invasió subtil de les aranyes. Trenta-cinc contes literaris, és, de fet, una nova versió del llibre Iniciació al conte literari (Una antologia), que es va publicar per primera vegada l'octubre de 1987 i del qual des de llavors s'han fet nombroses reedicions, ampliades, a partir de la segona, amb una guia didàctica. Precedit per una virtual "Introducció?" -així, amb interrogant-, aquest llibre consta de tres parts: la primera està formada per una àmplia mostra d'opinions sobre el conte expressades per una colla de contistes, seguida d'una extensa Introducció al gènere, titulada "Iniciació al conte literari"; la segona part, la que podríem considerar el moll de l'os del llibre, és una antologia de trenta-cinc contes moderns i contemporanis, que van des de Juan Manuel i Boccaccio fins a Quim Monzó i Manuel Rivas, passant per E.A. Poe, Anton Txékliov, O'Henry, Franz Kafka, Jorge Luis Borges, Mercè Rodoreda, Pere Calders i Joan Perucho, entre altres. S'hi inclouen contes de tota mena: de tipus predominantment fantàstic -el títol d'aquest volum ja és una al·lusió sincrética i un homenatge a dos narradors catalans contemporanis paradigmàtics al meu parer, alhora que vol ser una aposta subliminal a favor d'un determinat tractament literari-, d'autors de llengües diferents -tots ells traduïts, és clar, al català-, ordenats de forma cronològica. Finalment, la tercera part està formada per una "Guia didàctica", en la qual s'inclou un qüestionari de preguntes i activitats per a cada un dels contes, un esquema d'anàlisi o comentari, un comentari fet per un alumne d'ensenyament secundari, uns contes escrits per joves, i algunes propostes genèriques d'activitats.

Concebut amb l'objectiu de proporcionar als professors i alumnes de segon ensenyament, tant l'obligatori com el batxillerat, a les escoles d'escriptura, i al públic lector en general, uns materials amens, variats i útils, aquest llibre no voldria ser, però, cap llibre "de text", sinó, en tot cas, un llibre de lectura, i un llibre de lectura divertida.

Manufacturer
Products By Alphabet
Tag Cloud
No tags available
Sargatal, Alfred

Sargatal, Alfred

AUTOR

Ha estat catedràtic de Llengua i Literatura Catalanes de batxillerat, ha traduït obres de Gerárd de Nerval, T.S. Elliot, Pierre Jean Jouve, Saint John Perse, W.Faulkner, M.Yourcenar, Albert Cohen, Henry James, e.e. cummings, Roald Dahl, etc., per a diverses editorial i revistes. Ha col·labora...

  • Verónica
  • El tonel de amontillado
  • El regalo de Reyes
  • El almohadón de pluma
  • Proves objectives de llengua catalana

Comentarios (0)

Escribir comentario

Tu nombre:


Tu comentario: Nota: no insertar HTML!

Puntuación: Malo           Bueno

Introduce el código en la casilla de abajo: